Health & Food,  Lifestyle

RECEPT: bbq varkensvlees sandwich & quinoa kip salade

Hiiii!

Vandaag deel ik voor het eerst een recept met jullie! Ik ben afgelopen zaterdag weer begonnen met de C9, omdat ik mij graag weer wat energieker wil voelen, vooral voor school. Het is tijd om me weer volledig te kunnen focussen en daarbij hielp de C9 mij de vorige keer heel goed! Ik zit nu inmiddels alweer op mijn vierde dag, wat betekent dat ik vanaf gisterenavond een maaltijd van 600 calorieën mocht eten! Samen met een vriend, die nu de F15 doet, heb ik gekookt. Ik een quinoa kip salade & hij een bbq varkensvlees sandwich. Ik deelde een foto in mijn Insta Stories en ik kreeg een aantal hele enthousiaste reacties en de vraag of ik het recept wou delen! De recepten komen uit het Forever F.I.T. Programma, uit het boekje van de F15 Intermediate & de C9. De quinoa kip salade heb ik aangepast naar mijn eigen wensen, het originele recept vind je in het boekje van de C9 als het gerecht ‘Rijst Avond’.

QUINOA KIP SALADE (ca. 500 calorieën)
Ingrediënten:

 • 85 gram gegrilde kipfilet
 • 150 gram gekookte quinoa (of rijst)
 • 125 gram gezeefde tomaten
 • 35 gram gesneden champignons
 • 1 stengel lente ui
 • 50 gram romaine sla
 • 1 middel grote tomaat
 • 4 eetlepels komkommer in stukjes
 • 2 theelepels olijfolie
 • 2 theelepels balsamico azijn
 • eventueel een snufje zout & peper (mag niet tijdens de C9!)

Bereiding:
Kook de quinoa (zie verpakking voor bereiding). Snijd de lente ui, champignons, tomaat & komkommer in stukjes. Bak de kipfilet samen met de lente ui tot dat de kip gaar is. Doe de gezeefde tomaten en champignons bij de quinoa en voeg dit toe aan de kipfilet en lente ui. Maak de salade met de romaine sla en voeg de stukjes tomaat en komkommer toe. Schenk de olijfolie over de salade en voeg eventueel balsamico azijn toe voor de smaak! And it’s ready! Super easy, maar zooo lekker. Eet smakelijk!

BBQ VARKENSVLEES SANDWICH (ca. 550 calorieën)
Ingrediënten:

 • 180 gram varkensvlees (pulled)
 • 1 volkoren bolletje
 • 1/4 avocado
 • 1 eetlepel ranchdressing light
 • 1 eetlepel barbecuesaus
 • 20-40 gram romaine sla
 • 25 gram tomaat

Bereiding:
Meng het varkensvlees met de barbecuesaus. Verwarm het mengsel, maak een bedje van sla op het volkoren bolletje en leg het mengsel erop. Meng de overgebleven sla met de tomaat, avocado en ranchdressing voor een bijgerecht. Enjoy!

Liefs,
Felic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *